Contact
De ce este indicat sa scrii de mana? Afla ce instrumente de scris sunt necesare

Studiile arata ca scrisul de mana stimuleaza si imbunatateste memoria. Desi scrierea la tastatura calculatorului sau a laptopului poate fi mai comoda, nu este, insa, la fel de benefica.
Este dovedit faptul ca atat elevii cat si studentii care folosesc instrumente de scris in detrimentul tastaturii atunci cand trebuie sa isi noteze informatiile esentiale, invata mai bine, au o capacitate de memorare mai mare si isi dezvolta semnificativ creativitatea.
Spre deosebire de scrisul la tastatura, cel de mana implica si stimuleaza functiile cognitive. Astfel, persoanele care scriu de mana cu ajutorul instrumentelor de scris au capacitatea de a dezvolta propozitii mult mai complexe.
Traim, totusi, in era tehnologiei si in mod cert trebuie sa ne adaptam si sa profitam de avantajele oferite. Insa cu toate acestea, nu trebuie sa renuntam in totalitate la folosirea unor instrumente de scris si a unei coli care sa stimuleze din cand in cand procesul de gandire.

Beneficiile scrisului de mana


Cu timpul, este foarte probabil ca scrisul de mana sa devina doar o indeletnicire culturala. Desi in scolile din Romania scrisul de mana este inca practicat, in alte tari este eliminat in totalitate din programa scoalara. Datorita evolutiei tehnologiei, acesta nu mai este considerat a fi atat de important.
Din punct de vedere neurologic, scrisul de mana reprezinta un proces cognitiv complex ce stimuleaza abilitatile motorii, dar si neuro senzoriale deoarece implica:
⦁ Miscari exacte, controlate constient;
⦁ Controlul asupra presiunii exercitate pe instrumentul de scris;
⦁ Simtul tactil pe suprafata colii de hartie.
Scrierea de mana contribuie la exteriorizarea emotiilor
Scrisul de mana nu stimuleaza doar procesul cognitiv, ci si exprimarea eficienta a emotiilor, gandurilor si trairilor. Ulterior, acestea vor putea fi mult mai bine gestionate si in final, starea de bine va fi imbunatatita.

Cele mai des folosite instrumente de scris


Desi tehnologia este in plina dezvoltare, instrumentele de scris inca reprezinta o necesitate. Atat acasa, la scoala, cat si la birou. Inca sunt persoane care nu sunt familiarizate cu tastatura calculatorului sau pur si simplu simt ca se organizeaza mult mai bine atunci cand scriu de mana si aleg sa foloseasca in continuare instrumente de scris. In fond, cu totii stim cat de importante sunt remindere-le scrise pe un post it. Ei bine, acelea se scriu inca de mana.
Asadar, iata cateva instrumente de scris recomandate pentru casa, scoala si birou:
Stiloul
Stiloul este inca apreciat si folosit. La scoala, acesta are rolul de a imbunatati caligrafica, iar la birou poate reprezenta un accesoriu ce denota profesionalism.
Pix cu gel
Pixul cu gel faciliteaza scrisul de mana deoarece functioneza cu cerneala fluida, asemeni stiloului. Pot fi folosite pentru evidentierea celor mai importante informatii.
Creion
In prezent, se gasesc atat creioane “traditionale”, cat si creioane mecanice. Ambele se folosesc pentru desen, dar nu numai. Sunt extrem de utile atunci cand job-ul implica notarea unor informatii temporare care trebuie sterse, ulterior.
Asadar, putem folosi in continuare tastatura, insa nu trebuie sa renuntam in totalitate la scrisul de mana.

Estimare gratuită
Aveți întrebări? Sunteți gata să obțineți o cotație? Ne-am bucura să primim vești de la dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de mai jos și un membru al echipei Soluții Arhivă vă va contacta în termen de o zi lucrătoare.
Calendar Checkmark Mail Logo Ionic Location Call Play Play Star Globe