Contact
Cum sa fii productiv la birou – factori care iti pot imbunatati modul de lucru

Cand petreci ore intre intregi la birou in fiecare zi – chiar si cele mai mici detalii, cum ar fi pozitionarea monitorului sau inaltimea scaunului – iti pot afecta productivitatea, dar si sanatatea. Iata cum trebuie amenajat biroul astfel incat sa fii productiv la locul de munca.

Spatiul de lucru ar trebui sa favorizeze si sa eficientizeze realizarea task-urilor zilnice , dar scaunele incomode, birourile dezordonate si lumina slaba pot impiedica productivitatea. Cu cateva ajustari corecte iti poti imbunatati considerabil mediul de lucru. 

Lumina

Calitatea luminii nu doar ca iti afecteaza productivitatea, dar iti poate afecta si starea de spirit. De cele mai multe ori, lumina slaba provoaca stres si oboseala. Cea mai buna sursa de iluminat este chiar lumina naturala. De asemenea, este demonstrat faptul ca lumina naturala sporeste concentrarea, imbunatateste starea de spirit si reduce riscul aparitiei anxietatii. Daca spatiul nu permite accesul luminii naturale, poti achizitiona o lampa de birou care sa iti faciliteze desfasurarea activitatii.

Plantele

Plantele te pot ajuta sa fii mai productiv? Ei bine, da! O planta sau doua aflate in biroul tau nu doar ca te ajuta sa fii mai eficient, dar vei avea si o stare de bine. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca plantele interioare previn aparitia oboselii. Potrivit psihologilor, lipsa plantelor din birou poate diminua productivitatea cu pana la 15%.

Organizarea

Dezordinea din jurul tau iti distrage atentia si te deconecteaza de la task-urile importante pe care trebuie sa le indeplinesti. Documentele depozitate haotic pe birou si alte accesorii pot reduce considerabil productivitatea. In cazul acesta, iti recomand rafturi de arhivare cu o capacitate mare de incarcare. Daca acum nu ai foarte multe documente de arhivat, afla ca ele se inmultesc zilnic, in ritm alert. Fii intotdeauna precaut! Un raft pentru depozitarea si organizarea documentelor ar trebui sa fie indispensabil oricarui birou.

Culorile

Psihologia culorilor este un domeniu fascinant. Multe brand-uri se folosesc de acestea pentru a manipula consumatorii. Culorile ne pot influenta modul in care gandim, simtim si actionam. De ce sa nu folosesti acest lucru in favoarea ta?

Decoreaza-ti biroul cu tablouri rosii sau verzi, de exemplu. Rosul iti poate da energia de care ai nevoie in zilele solicitante, iar verdele iti reda linistea si echilibrul. 

Muzica

Muzica,  intr-o forma sau alta, exista in viata noastra inca din cele mai vechi timpuri, dezvoltandu-se odata cu evolutia societatii. Muzica nu ar trebui asociata doar cu distractia, aceasta joaca un rol foarte important si in desfasurarea activitatii de birou. Poate parea impresionant, dar activitatea si muzica se potrivesc neasteptat de bine. Studiile arata ca oamenii care asculta muzica in timp ce lucreaza sunt cu 90% mai productivi decat cei care lucreaza in liniste deplina. Evident, oamenii sunt diferiti. Este posibil ca acest aspect sa nu functioneze in toate cazurile, dar merita cu adevarat incercat!

Biroul este spatiul in care iti petreci cea mai buna parte a zilei.  Ar trebui sa fie  amenajat astfel incat sa genereze o stare de bine si in acelasi timp, sa favorizeze modul de lucru. Asigura-te ca spatiul este amenajat conform dorintelor tale si ca iti ofera energia necesara astfel incat sa mai dispui de o doza de energie si dupa terminarea programului.

P.S: Ar trebui sa existe viata si dupa munca. 

Estimare gratuită
Aveți întrebări? Sunteți gata să obțineți o cotație? Ne-am bucura să primim vești de la dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de mai jos și un membru al echipei Soluții Arhivă vă va contacta în termen de o zi lucrătoare.
Calendar Checkmark Mail Logo Ionic Location Call Play Play Star Globe