Contact
Cum alegi cele mai bune caiete mecanice?

Daca dezordinea de la birou te distrage de la task-urile zilnice si iti afecteaza productivitatea, atunci trebuie sa iei atitudine! Caietele mecanice pot reprezenta solutia perfecta pentru a-ti organiza corespunzator documentele.

Pentru ca sunt foarte multe modele de caiete mecanice disponibile pe piata din Romania, este destul de dificil sa faci intotdeauna alegerea corecta.  Un caiet mecanic trebuie sa fie calitativ, util si nu in ultimul rand, sa aiba o capacitate mare de inmagazinare a documentelor.  

Inainte sa pornesti spre papetarie, recomandam sa citesti in continuare urmatoarele randuri. Urmeaza sa iti prezentam mai multe criterii de selectie care te vor ajuta in alegerea celui mai bun caiet mecanic.

Asadar, iata ce trebuie sa ai in vedere inainte de a-ti echipa biroul cu un caiet mecanic:

Coperta

Fara doar si poate, coperta este unul dintre cele mai importante aspect pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand urmeaza sa cumperi caiete mecanice.

Caietele mecanice trebuie sa actionize ca un scut pentru documentele pe care le depoziteaza. Astfel, coperta trebuie sa fie groasa si impermeabila. In felul acesta, protejeaza in totalitate foile impotriva indoirii sau a factorilor externi (cafea, suc, apa, etc.)

Numarul de inele

In general, caietele mecanice sunt prevazute cu 2 sau cu 4 inele de prindere. Nu exista o diferenta majora intre cele doua modele, insa foarte multe persoane afirma ca modelul cu 4 inele este mult mai practice si ofera o stabilitate mai mare documentelor depozitate. In schimb, caietele mecanice cu 2 inele sunt extrem de utile atunci cand trebuie sa ai acces constant si rapid la foile din interiorul acestora ( le poti adauga si scoate mai usor).

Capacitatea

Capacitatea de stocare a caietelor mecanice poate varia in functie de trei aspect precum: forma, dimensiunea inelelor si latimea cotorului. Modelele prevazute cu inele ce au diametrul de aproximativ 3 cm, permit depozitarea a maximum 300 de foi. Daca ai un volum mai mare de documente, recomandam sa achizitionezi un caiet mecanic cu inele de 6 cm. Acestea au o capacitate de inmagazinare de aproximativ 500 de documente.

Materialul si culoarea

Vei gasi caiete mecanice cu coperta confectionata din doua materiale: plastic si carton gros.

Caietele mecanice din plastic sunt recomandate pentru stocarea documentelor importante care necesita o protectie sporita. Caietele mecanice cu coperta din carton gros sunt recomandate, in special, pentru birou si sunt disponibile intr-o gama variata de culori care de asemenea, sunt foarte utile in organizare. Poti, de exemplu, sa sortezi actele in functie de importanta. Astfel, documentele importante le poti stoca intr-un caiet mecanic rosu, iar foile mai putin importante le poti depozita intr-un caiet mecanic verde.

Indiferent de preferinte sau de nevoile tale, in magazinul nostru online gasesti caiete mecanice la preturi accesibile care se vor ridica, in mod cert, la nivelul asteptarilor tale. Speram ca sfaturile pe care ti le-am oferit au fost utile si ca in final, vei face o alegere potrivita.

Nu uita, organizarea este importanta….atat acasa, la birou, cat si in viata!

Estimare gratuită
Aveți întrebări? Sunteți gata să obțineți o cotație? Ne-am bucura să primim vești de la dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de mai jos și un membru al echipei Soluții Arhivă vă va contacta în termen de o zi lucrătoare.
Calendar Checkmark Mail Logo Ionic Location Call Play Play Star Globe