Contact
Cele mai intalnite modele de plicuri si cum se folosesc

Prezentul ne demonstreaza in fiecare clipa ca digitalizarea pune stapanire pe majoritatea activitatilor din ce in ce mai mult. Cu toate acestea, actele redactate manual pe hartie nu inceteaza sa dispara tocmai pentru ca inca joaca un rol esential in lumea actuala. Indiferent ca vorbim despre scrisori, carti postale sau documente importante, plicurile reprezinta de fiecare data cea mai buna varianta pentru a le expedia in siguranta.

Interesant este faptul ca plicurile nu reprezinta doar o modalitate de ambalare, ci si creeaza destinatarului o impresie despre continutul acestuia. Astfel, este extrem de important sa alegi tipul de plic corect pentru fiecare expediere.

Modele plicuri, in functie de scopul utilizarii

Exista mai multe modele de plicuri din care poti alege, in functie de scopul pentru care alegi sa le folosesti. Iata care sunt acestea!

1. Plicuri comune

Plicurile comune sunt acele plicuri pe care toata lumea le foloseste pentru invitatiile la diverse evenimente sau pentru trimiterea scrisorilor. Ele sunt realizate din hartie, cu sistem de inchidere in V si comercializate in diferite culori. Mai mult decat atat, ele pot fi personalizate cu diverse texte sau elemente grafice.

2. Plicuri cd sau dvd

Cu o dimensiune prestabilita, plicurile pentru cd sau dvd pot fi confectionate din plastic sau hartie. Cele din hartie sunt prevazute cu un decupaj rotund pe fata, transparent. In felul acesta, cd-ul sau dvd-ul poate fi vazut in interior. De cele mai multe ori, aceste modele de plicuri dispun de o banda adeziva pentru a putea fi sigilate cat mai repede.

3. Plicuri DL

Aceste plicuri au forma dreptunghiulara si sunt utilizate in general in domeniul bancar, dar pot fi folosite si pentru expedierea felicitarilor. Ele se regasesc intr-o paleta larga de culori, insa cele albe sunt cele mai preferate pentru birou. In industria bancara, sunt folosite plicurile DL cu fereastra deoarece destinatarul poate observa cu usurinta continutul.

4. Plicuri patrate

Plicurile in forma patrata sunt renumite in randul trimiterilor buchetelor de flori, alaturi de un mesaj sau al invitatiilor la petreceri sau evenimente.

5. Plicuri pentru posta aeriana

Ele se mai numesc „via air mail” sau „par avion” si sunt folosite pentru expedierea mesajelor in tari straine. Plicurile sunt tiparite pe margini cu un chenar alcatuit din linii oblice albe, rosii sau albastre.

Acum ca ti-am prezentat majoritatea modelelor de plicuri si cum pot fi folosite corect, afla ca cele mai populare sunt cele DL (utilizate adesea pentru bani) si C4.

Unde gasesti plicuri la pret avantajos

Daca esti in cautare de plicuri la pret avantajos, in magazinul nostru online o gama variata de astfel de produse, de cea mai buna calitate. Alege-le pe cele potrivite nevoilor tale si comanda online!

Estimare gratuită
Aveți întrebări? Sunteți gata să obțineți o cotație? Ne-am bucura să primim vești de la dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de mai jos și un membru al echipei Soluții Arhivă vă va contacta în termen de o zi lucrătoare.
Calendar Checkmark Mail Logo Ionic Location Call Play Play Star Globe