Contact
Cum sa amenajezi camera copilului – Sfaturi ingenioase

Amenajarea camerei copilului este un proces dificil ce necesita mult research, mai ales atunci cand vrei sa obtii un design modern care sa se alinieze trendurilor actuale.  Probabil cel mai dificil aspect pe care trebuie sa il indeplinesti este imbinarea armonioasa a decorurilor creative cu acessoriile necesare celui mic, in functie de varsta si nevoile acestuia.

Nu doar peretii pictati in diverse culori si alegerea mobilei ideale sunt prioritare, ci mai ales amenajarea unui birou sau spatiu dedicat studiului, menit sa contribuie la dezvoltarea copilului.

Pentru a obtine un spatiu cu adevarat primitor, confortabil, dar si util pentru cel mic, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale. In acest articol iti vom oferi sfaturi despre cum trebuie sa amenajezi camera copilului in functie de nevoile si varsta acestuia:

Sfaturi utile de care trebuie sa tii cont:

Amenajarea unui spatiu de care copilul sa fie mandru, dar sa il si ajute sa se dezvolte optim, poate fi o experienta destul de dificila, dar poate fi transformata intr-un proiect inedit cu un rezultat satisfacator daca ai la indemana cateva sfaturi de care sa tii cont:

  • In prima faza, achizitioneaza piesele de mobilier voluminoase, cele care sunt mai costisitoare (biroul, patul);
  • Gandeste spatiul amenajat astfel incat sa nu fie foarte aglomerat.  De exemplu, dormitorul ar trebui sa fie destinate odihnei si relaxarii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa contina prea mult mobilier;
  • Asigura-te ca cel mic dispune de spatiu de joaca, de un loc de studiu, dar si de unul de depozitare;
  • Daca ai mai multi copii, poti opta pentru paturi suprapuse astfel incat sa nu ocupi foarte mult spatiu, iar camera sa para mai aerisita;
  • Daca cel mic este scolar, trebuie sa ai in vedere si amenajarea unui birou echipat corespunzator, cu toate instrumentele necesare;
  • Sfatuieste-te si cu cel mic inainte de alegerea pieselor de mobilier, este important ca el sa fi multumit de rezultatul final;
  • Poti sa inlocuiesti covorul cu benzile derapante care vor contribui la siguranta celui mic.

Cum trebuie sa amenajezi camera copilului daca locuiesti la casa

In general, o casa dispune de mai mult spatiu, spre deosebire de apartament, deci te poti considera norocos! Astfel, ai mai multa lejeritate privind mobilierul ales. Foarte important este sa planifici din timp amenajarea pentru a nu omite vreun aspect important. Ai suficient spatiu la dispozitie, asa ca da-ti frau liber imaginatiei!

Cum trebuie sa amenajezi camera copilului daca locuiesti la apartament

Daca urmeaza sa amenajezi camera copilului la apartament, iar spatiul disponibil nu este prea mare, trebuie sa iei decizii inteligente astfel incat sa creezi mai multe spatii de depozitare si sa folosesti inclusiv spatiile goale de pe pereti pentru asamblarea rafturilor sau a unor polite. In caz contrar, vei  obtine un spatiu mic si inghesuit.

Spatiul de care dispui te va constrange in alegerea culorii potrivite pentru pereti. De exemplu, o camera mica trebuie sa aiba pereti albi deoarece aceasta culoarea creeaza ideea de mai mult spatiu.

Amenajare camera pentru baiat

Camera pentru baiat iti permite sa folosesti culori indraznete si puternice, insa trebuie sa le alternezi cu unele calde. De asemenea, poti alege obiecte de decor specifice: masini, forme geometrice personaje animate, etc.

Amenajare camera pentru fata

In cazul acesta, culorile folosite trebuie sa fie deschise si de preferat, neutre. Poti opta pentru bej, roz-pal sau chiar alb. In functie de culoarea aleasa, foloseste obiecte de decor in culori apropiate. Fie mai inchise, fie mai deschise cu cateva tonuri fata de culoarea care predomina in camera.

Amenajarea spatiului de studiu

Asa cum am mentionat anterior, fiecare copil trebuie sa aiba in camera un spatiu dedicat studiului. In cazul acesta, un birou poate reprezenta solutia ideala. Nu uita sa il echipezi corespunzator si sa ii pui copilului la dispozitie toate accesoriile necesare pentru studiu. De exemplu, poti alege instrumente de scris si bibliorafturi. In acest fel nu doar ca ii oferi conditii optime pentru o dezvoltare armonioasa, dar reusesti sa il si responsabilizezi. De pilda, un biblioraft il va ajuta sa pastreze ordinea si sa isi organizeze eficient toate articolele necesare pentru scoala.

Asadar, putem afirma ca amenajarea camerei copilului poate fi o adevarata provocare pentru parinte, insa nu si atunci cand se tine cont de cateva sfaturi utile. Nu uita ca nevoile copilului se schimba pe parcurs ce acesta va creste si este foarte probabil sa fii nevoit sa regandesti spatiul destinat lui.

Tot ceea ce conteaza in final este sa sa realizezi un decor ce ofera confort micutului si ii pune personalitatea in valoare.

Estimare gratuită
Aveți întrebări? Sunteți gata să obțineți o cotație? Ne-am bucura să primim vești de la dumneavoastră. Vă rugăm să completați formularul de mai jos și un membru al echipei Soluții Arhivă vă va contacta în termen de o zi lucrătoare.
Calendar Checkmark Mail Logo Ionic Location Call Play Play Star Globe